Matematik

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f

27. august kl. 21:41 af linehh98 - Niveau: A-niveau

DENNE HER OPGAVE SKAL LØSES UDEN HJÆLPEMIDLER UDOVER FORMELSAMLINGEN

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=3x^2+6x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis grafen går gennem punktet P(1,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august kl. 22:16 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sumreglen}:\int \! \bigl(f(x)+g(x)\bigr)\,\mathrm{d}x &= \int \! f(x)\,\mathrm{d}x +\int \! g(x)\,\mathrm{d}x && \textup{formel (160)} \\ \int \! k\cdot f(x)\,\mathrm{d}x &= k\cdot \!\int \! f(x)\,\mathrm{d}x && \textup{formel (159)} \\ \int \! x^{a}\,\mathrm{d}x &= \frac{1}{a\,+\,1}\,x^{a\,+\,1} && \textup{formel (153)} \\ \textup{For alle integraler}: \int \! f(x)\,\mathrm{d}x &= F(x)+k && \textup{formel (158)} \\ \int\!\bigl(3x^2+6x)\bigr)\,\mathrm{d}x &= \int\!3x^2\,\mathrm{d}x+k_1+\int\!6x\,\mathrm{d}x+k_2 \\ &= 3\cdot \!\int\!x^2\,\mathrm{d}x+6\cdot\!\int\!x^1\,\mathrm{d}x+k\;,\;k=k_1+k_2 \\ F(x) &= 3\cdot \tfrac{1}{2\,+\,1}\,x^{2+1}+6\cdot \tfrac{1}{1+1}\,x^{1+1}+k \\ \textup{Gennem\,}P:F(1)=2 &= (...)+k &&\Rightarrow k=... \\ F(x) &= (...) \end{align*}

NB. Brug ikke store bogstaver og skriv beskrivende titler!


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august kl. 13:52 af StoreNord

Integralet af    3x²   er     2*3x³+k            glem det aldrig!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august kl. 20:14 af ringstedLC

#2 ups!

\begin{align*} \int\!3x^2\,\mathrm{d}x &= 3\cdot \tfrac{1}{2\,+\,1}x^{2\,+\,1}+k=\tfrac{3}{3}x^3+k=x^^{3}+k \\ \textup{Pr\o ve}:\\ \bigl(x^{3}+k\bigr) &= 3\cdot x^{3\,-\,1}+0=3x^{2}=\textup{integranden} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august kl. 20:20 af StoreNord

Ups, ja.
Jeg blandede lidt af hvert.
Min intension var at give et kort svar. Men det skal selvfølgelig også være korrekt.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for den stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.