Matematik

Outlier

02. september 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Kan nogle hjælpe med at vise hvordan jeg beregner opgave c i det vedhæftede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2023 af ringstedLC

Igen: Opret ikke den samme tråd flere gange, men bliv dér til du har lavet opgaven!

Uden data (for dyreste mobil) haves:

\begin{align*} \textup{Kvartils\ae t} &= \bigl(Q_1,m,Q_3) &&\textup{formel (150)} \\ \textup{Udv.kvartils\ae t} &= \bigl(min,Q_1,m,Q_3,max) &&\textup{formel (151)} \\ \textup{Outlier}<Q_1-1.5\cdot \bigl(Q_3-Q_1\bigr) &\,\vee\textup{Outlier}>Q_3+1.5\cdot \bigl(Q_3-Q_1\bigr) &&\textup{formel (152)} \end{align*} Du må altså undersøge om den dyreste mobil ligger mere end 1½ gang kvartilbredden over Q3


Skriv et svar til: Outlier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.