Kemi

termodynamik

20. september kl. 13:06 af sarania - Niveau: A-niveau

jeg har lidt svært ved at forsåt den her opgave, nogne måske kan hjælpe 


Opgave 3 
Dioxygen og ozon er i ligevægt beskrevet ved følgende reaktionsskema: 
3O2(g) -->2O3(g)
1) Beregn ΔH° og ΔG° for processen ved 298 K ved tabelopslag 
2) Beregn ΔS° for processen ved 298 K ud fra værdierne for ΔH° og ΔG° fundet i spørgsmål 1. Kommentér hvorvidt fortegnet for ΔS° virker rimeligt 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september kl. 13:18 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke?

Det fik du også at vide i går: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2076904

Hold dig til én profil, så folk 'kender' dig. 

Og gør sådan i alle dine tråde:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
20. september kl. 13:30 af sarania

Hej, jeg har kigget på dette opslag i går "som ikk er min profil" men jeg forstod ikke hvilke formler der blev brugt. Til mit sprøgsmål har jeg svært ved at finde ΔG°, jeg synes ikke rigtige at der er nogle information om dette på nettet. Jeg har dog fundet ΔH°


?H°=∑?(?H° for produkter)-∑?(?H° for reaktanter)??
?H°=∑(2?H° for O_3 (g))-∑(3?H° for O_2 (g))??
?H°=[2?H° for O_3 (g)]-[3?H° for O_2 (g)]
?H°=[2·143 kJ/mol]-[3·0 kJ/mol]
?H°=286 kJ/mol
 

Hilsen Sara


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september kl. 13:32 af Moderatoren

Nej, én af dine andre profiler. Brug bare én i fremtiden. 

Men fint, at du beskriver dine problemer. Gør sådan fremover :)


Svar #4
20. september kl. 13:35 af sarania

Jeg var ikke engang klar over, at det var muligt at have flere profiler her, men det er helt i orden. Du kan fortsætte med at tro, at jeg har flere profiler, hvis det giver dig mere mening:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september kl. 15:59 af Sveppalyf

Det ligner den anden opgave fra i går.

1)

Ved 25oC:

ΔHo = 2 * 142,7 kJ/mol - 3 * 0 kJ/mol = 285,4 kJ/mol

og på helt samme måde:

ΔGo = 2 * 163,2 kJ/mol - 3 * 0 kJ/mol = 326,4 kJ/mol

2) 

Ligesom i den anden opgave har vi

ΔGo = ΔHo - TΔSo  <=>

ΔSo = (ΔHo - ΔGo)/T

ΔSo = (285,4 kJ/mol - 326,4 kJ/mol) / 298K = -138 J/(mol*K)

I reaktionen har vi at 3 mol gas bliver til kun 2 mol gas, dvs. mindre "uorden". Entropien aftager altså, og dermed bliver ΔS negativ. Så fortegnet passer.


Svar #6
20. september kl. 16:09 af sarania

mange tak for hjælpen. Ved 2) jeg får noget omkring - 134  J/(mol·k), har jeg lavet noget forkert?

?S°=(286 kJ/mol-326 kJ/mol)/(298 K)=-0,134 kJ/(mol·K)


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. september kl. 16:17 af Sveppalyf

Jeg har bare taget en decimal mere med i beregningen og regnet om fra kJ til J ved at gange med 1000.


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.