Kemi

termodynamik

26. september kl. 17:11 af sarania - Niveau: A-niveau


Betragt følgende reduktion af gasformig SO2:


3H2(g)+SO2(g)-->H2S(g)+2H2O(l)

hvor ΔG° er bestemt til -207,6 kJ/mol ved 298K
1) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen.
 

Er der nogle der gider at hjælpe med den her opgave? jeg er i tivivl om hvilke formel vi skal bruge? jeg forstår ikke hvorfor vi har fået angivet ΔG° 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september kl. 19:31 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}&& \Delta G^{\Theta}=-R\cdot T\cdot \ln(K_{\textup{eq}})\\\\&& \ln(K_{\textup{eq}})=\frac{-\Delta G^{\Theta}}{R\cdot T}=\frac{-\left (-207.6\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )}{\left ( 8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( 298\;\mathrm{K} \right )}=83.7871\\\\&&K_{\textup{eq}}=e^{83.7871}=2.445\cdot 10^{36} \end{array}


Svar #2
26. september kl. 20:48 af sarania

mange tak for svaret 


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.