Matematik

Parameterfremstilling

30. september kl. 23:07 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der er sød at hjælpe mig med denne opgave. Jeg har prøvet at tegne parameterfremstillingen ind i Nspire, og skrevet punkterne ind, men jeg aner ikke, hvordan jeg bestemmer den spidse vinkel

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Dok4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september kl. 23:47 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left | \vec{a} \right |\cdot \left | \vec{b}\, \right |} &&\textup{formel (52)} \\ \cos\bigl(v_\textup{spids}\bigr) &= \frac{\left |\vec{a}\cdot \vec{b}\, \right |}{\left | \vec{a} \right |\cdot \left | \vec{b}\, \right |} &&,\;\vec{a}\cdot \vec{b}:\textup{se formel (50)}\;,\;\left | \vec{a} \right |:\textup{se formel (45)} \\ v_\textup{spids} &= \cos^{-1} \left (\frac{\left |\overrightarrow{PQ}\cdot \vec{\,r}_l\, \right |}{\left | \overrightarrow{PQ} \right |\cdot \left | \vec{\,r}_l\, \right |} \right ) \end{align*}

NB. Vedhæft billedfiler!


Svar #2
01. oktober kl. 19:59 af Fatima1602

Hvilken skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober kl. 20:39 af MentorMath

#2

Hej, 

Du har at (se billag). Dette indsættes i formlen vspids (#1) :) I nævneren skal du ikke bruge skalarproduktsformlen, da du ganger længderne med hinanden (to tal).


Svar #4
01. oktober kl. 20:41 af Fatima1602

Er det beregningen? Og er 14 så vinkelgraden?


Svar #5
01. oktober kl. 20:41 af Fatima1602

og hvad er vektor r e


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober kl. 20:49 af MentorMath

#4

Hej,

Nej, 14 er ikke vinklen, men skalarproduktet/prikproduktet mellem vektor PQ og retningsvektoren rl til linjen l :)


Svar #7
01. oktober kl. 20:51 af Fatima1602

Mange tak for hjælpen!


Svar #8
01. oktober kl. 20:52 af Fatima1602

Kunne du også hjælpe mig med dette spørgsmål, har det ret svært med det. Den er uden hjælpemidler

Tak på forhånd

Vedhæftet fil:Dok2...docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober kl. 20:53 af MentorMath

Selv tak!

NB: Når du regner cosinus-1 i et CAS-program hedder kommandoen ofte arccos. Med cosinus-1 menes der den omvendte funktion til cosinusfunktionen - ikke at der divideres med den.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober kl. 20:55 af MentorMath

#8

Hej ja, kan godt hjælpe med den også:) Tror det er bedst, hvis du opretter en ny tråd til det spørgsmål. Så svarer jeg derinde.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.