Matematik

Er det forklaring nok?

01. oktober 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
En opg. formulering lyder således: “Vis vha. sildebenet hvordan bakterierne vokser. Forklar hvordan du udfylder sildebenet, og udfyld sildebenet”

Billede vedhæftet af det udfyldte sildeben.


Mit svar er følgende:

Fremskrivningsfaktoren a er givet som 2, idet bakterierne fordobles i antal hvert 20. min. Vi ser på tabellen, at ved 0 min. er antallet af bakterier på 1 - dvs.b=1. Vi kan nu bruge forskriften for eksponentielle funktioner: f(x)=b*a^x til at beregne antallet af bakterier for hvert af tidspunkterne.

Til tiden x = 0 er bakterietallet 1
For hver 20 min. fordobles bakterieantallet.
Efter 20 min. er antallet derfor 1·2 = 2
Efter 40 min. 2·2 = 4
Efter 60 min. 4·2 = 8


Vedhæftet fil: IMG_9603.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2023 af mathon

                \small N(t)=1\cdot 2^{\frac{t}{20}}


Skriv et svar til: Er det forklaring nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.