Matematik

Differentialligninger

03. oktober 2023 af Oliverrind - Niveau: A-niveau

Hjælp til følgende opgave

Med f(x) betegnes den løsning til differentialligningen

y'=sin(x)y

hvis graf går gennem punktet P(π/2;4)

Hvordan gør jeg dette:

B. Bestem en ligning for tangenten til grafen i f(x) for P

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2023 af Anders521

#0 Den generelle ligning for en tangent i x0 er y = f '(x0)·(x-x0) + f(x0). Din differentialligning kan omskrives til 

                                                                     f '(x) = sin(x)·f(x)

og med x0 = π/2 har du at 

                                                                y = f '(π/2)·(x-π/2) + f(π/2)

hvilket kan omskrives til den velkendte ligning for den rette linje y = ax +b. Det overlader jeg til dig (eller en anden SP-hjælper).


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2023 af SuneChr

Vi skal angiveligt bestemme ligningen for tangenten i P.
Vi har P = (π/2 ; 4)
      og
hældningskoefficienten til tangenten i P      f '(π/2) = (sin π/2)·4
Benyt tangentligningen.
Skal vi ikke beregne andet i opgaven, er det ikke nødvendigt at løse differentialligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2023 af Tester09

Dette er en seperabel diff-ligning. Det ses tydligt hvis du dividerer med y. Har vist det i dokumentet: i dokumentet er det også gennemgået hvordan den løses

Vedhæftet fil:Sp hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2023 af SuneChr

SP 031020232323.PNG.

Vedhæftet fil:SP 031020232323.PNG

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.