Fysik

Fedtforbrænding

07. oktober 2023 af StalinsElskerinde - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået følgende opgave:

En person omsætter i alt 1100W på en romaskine. 8% af den samlede omsatte energi stammer fra fedtforbrænding. Fedt har brændværdien 37 kJ/g.

Hvor lang tid vil det tage personen at forbrænde 50 g fedt?

Umiddelbart er dette mit svar: 

Først skal vi finde ud af hvor meget af den omsatte energi der er sket ved fedtforbrænding. Det finder vi ved: 1100/0,08= 88 W. Vi kan finde ud af, hvor meget energi der skal til for at forbrænde de 50 gram fedt ved: 50/37000= 1850000 J. Nu kan vi blot dividere dette med de 88 Watt, for at finde tiden i sekunder: 1850000/88= 21022,73 s. Dette kan vi omskrive til 21022,73/60= 350,38 minutter eller 350,38/60= 5,84 timer.

Det virker bare lidt ekstremt med næsten 6 timer? Har jeg misset noget?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2023 af ringstedLC

Nej:

\begin{align*} P\cdot t &= B_f\cdot m_f \\t &= \frac{B_f\cdot m_f}{P} \\ t &= \frac{37\cdot 10^3\,\frac{\textup{J}}{\textup{g}}\cdot 50\,\textup{g}}{1100\,\textup{W}\cdot 0.08}\approx 21023\,\textup{s} \end{align*}

, men tænk lige over:

\begin{align*} P\cdot t &= B\cdot m \\ m_{non\!-\!f} &= \frac{P\cdot t}{B_{non\!-\!f}} &&,\;B_{non\!-\!f}=\frac{B_f}{2} \\ m_{non\!-\!f} &= \frac{\bigl(1100-88\bigr)\textup{W}\cdot 21023\,\textup{s}}{18.5\cdot 10^{3}\,\frac{\textup{J}}{\textup{g}}}\approx 1150\,\textup{g} \end{align*}

hvilket nok hovedsaligt udgøres af kulhydrater.

NB. Du skriver " / ", når du ganger.


Skriv et svar til: Fedtforbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.