Matematik

Forklaring

10. oktober 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Min aflevelering lyder:

"Hvor mange gange er befolkningstrallet blevet større fra 2000 til 2001"

Jeg har fået givet denne forskrift: g(x)=12*1,012^x 

Hvor f(x) er antallet af mennesker og x er antal år efter år 2000

Jeg kender svaret - befolningstallet er blot blevet 1,012 gange større fra 2000 til 2001, men hvordan viser jeg "min udregning". 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2023 af mathon

Hvor mange gange ..... større   er et FORHOLD

Du har
                  \small \small\begin{array}{lllllll} \frac{\textup{Befolkningen i 2001}}{\textup{Befolkningen i 2000}}=\frac{g(1)}{g(0)}=\frac{12\cdot 1.012^1}{12\cdot 1.012^0}=\frac{ 1.012^1}{ 1.012^0}=\frac{1.012}{1}=1.012\end{}
       \small \Updownarrow

                   \small \textup{Befolkning i 2001}=1.012\cdot \textup{Befolkning i 2000}


Svar #2
10. oktober 2023 af hfstudentt

Men forstår stadig ikke, hvordan det beviser, at befolkningen er blevet 1,012 gange større???


Svar #3
10. oktober 2023 af hfstudentt

tror du, at man også kan bruge denne måde til at vise det:
 

Billede vedhæftet:


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2023 af SuneChr

# 2    ad # 1

\frac{\textup{Befolkningen\, i\, 2001}}{\textup{Befolkningen\, i\, 2000}}=1,012                     Gang med   \textup{Befolkningen\, i\, 2000}  på begge sider.


Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.