Matematik

bestem to værdier

20. oktober 2023 af Hanna98475 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg ved ikke b, forstår jeg ikke helt. håber nogen kan forklar 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2023 af mathon

Har du omskrevet cirkelligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& \left (x+\frac{a}{2} \right )^2+\left (y-3 \right )^2=\left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2\\\\&\textup{Du har s\aa :}\\&& \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2=5^2\\\\& \textup{L\o s}\\&& \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=25 \end{array}


Svar #3
20. oktober 2023 af Hanna98475

#2

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& \left (x+\frac{a}{2} \right )^2+\left (y-3 \right )^2=\left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2\\\\&\textup{Du har s\aa :}\\&& \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2=5^2\\\\& \textup{L\o s}\\&& \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=25 \end{array}

hvorfor dividere a med 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2023 af mathon

Fordi
                \small \begin{array}{c|c} x^2+a\cdot x+y^2-6y=0&\textup{kvadratkomplettering}\\ \hline \left (x^2+2\cdot \frac{a}{2}\cdot x+\left ( \frac{a}{2} \right )^2 \right )-\left (\frac{a}{2} \right )^2+\left ( y^2-2\cdot 3\cdot y+3^2 \right )-3^2=0\\ \hline \left ( x+ \frac{a}{2} \right ) ^2-\left ( \frac{a}{2} \right )^2+\left ( y-3 \right )^2-9=0 \\ \hline \left ( x+ \frac{a}{2} \right ) ^2+\left ( y-3 \right )^2=\left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2&\textup{hvoraf for }r=5\\ \hline \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=25 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2023 af NightHelper

Svaret:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2078806


Skriv et svar til: bestem to værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.