Matematik

Linjeelement

23. oktober 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved:

f(x)=-2x3+2x2

Bestem linjeelementet for f i punktet (-2, f(-2)).

Jeg sidder med denne opgave og har svært ved at forstå hvad jeg skal gøre - har kigget på formlen som jeg skal benytte i formel samlingen og kan ikke komme videre herfra. Nogen som kan hjælpe med med at forstå hvordan man gør? Eftersom det er mindstekrav :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2023 af mathon

      \small \small \textup{Linjeelement:}\quad \left ( x,y;f{\, }'(x) \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=-6x^2+4x\\\\&& f\left ( -2 \right )=-2\cdot \left ( -2 \right )^3+2\cdot \left ( -2 \right )^2=\left ( -2 \right )^4+2\cdot 4=16+8=24\\\\&& f{\, }'(-2)=-6\cdot \left ( -2 \right )^2+4\cdot \left ( -2 \right )=-6\cdot 4-8=-32\\\\ \textup{Linjeelement }\left ( -2,f(-2);f{\, }'(-2) \right )=&&\left ( -2,24;-32 \right ) \end{array}


Svar #3
23. oktober 2023 af AnnaRit

Nej hvor fedt, TAK :-) giver mening nu!


Skriv et svar til: Linjeelement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.