Kemi

Termodynamik

25. oktober kl. 09:04 af sabrina132 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej studieportalen 

jeg har siddet længe med disse spørgsmål uden af kunne nå frem til et svar. Er der nogle, der giver en hjælpnende hånd. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober kl. 09:06 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Skriv fx, hvordan du har forsøgt at komme frem til et svar. Måske mangler du bare lige det sidste hint, som hjælperne kan give.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober kl. 09:33 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober kl. 14:28 af mathon

Cellereaktionsskemaet skal i henhold til international konvention altid opskrives, så det angiver en elektronafgivelse (oxidation) ved diagrammets venstre pol og en elektronoptagelse ved (reduktion) ved
den højre pol:

                            \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\mid Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\mid \mid Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\mid Ag\,_{\textit{(s)}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober kl. 15:19 af mathon

                            \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Ag\,_{\textit{(s)}}\\\\\\&& G_{m}{^\Theta}\left (Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \right )+G_{m}{^\Theta}\left (Ag\,_{\textit{(s)}} \right )-\left \{G_{m}{^\Theta}\left (Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}} \right ) +G_{m}{^\Theta}\left (Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}} \right ) \right \}\\\\&& -4\,605.48\;\mathrm{\frac{J}{mol}}+0-\left \{ -78\,921.2\;\mathrm{\frac{J}{mol}}+105\,650\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right \}=-31\,334.3\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober kl. 15:45 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& -\Delta G_{m}{^\Theta}=R\cdot T\cdot \ln(K)\\\\&& 31\,334.3\;\mathrm{\frac{J}{mol}}=\left ( 8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( 298\;\mathrm{K} \right )\cdot \ln(K)\\\\&& 31\,334.3\;\mathrm{\frac{J}{mol}}=\left ( 2\,477.71\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )\cdot \ln(K)\\\\&& \ln(K)=\frac{31\,334.3\;\mathrm{\frac{J}{mol}}}{ 2\,477.71\;\mathrm{\frac{J}{mol}}}=12.6465\\\\&& K=e^{12.6465}=3.10674\cdot 10^5 \end{}


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.