Kemi

Finde aktuel stofmængdekonc

29. oktober kl. 12:23 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med at beregne a i det vedhæftede, og skrive formler op før beregning, så jeg kan forstå det og beregne de to resterende selv?

Det vil være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober kl. 12:58 af Christianfslag

Har du mere kontekst til opgaven? Gerne værdier for [S]


Svar #2
29. oktober kl. 13:22 af SkolleNørd

#1

Har du mere kontekst til opgaven? Gerne værdier for [S]

Hvad er [S] 

Jeg har disse oplysninger:


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober kl. 13:56 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober kl. 14:36 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textup{afvejede syrem\ae ngder:}\qquad m=V\cdot c\cdot M=\left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot M=\left (0.01\;\mathrm{mol} \right )\cdot M\\\\\\ \begin{array}{|c|c|c|c|} &HCOOH&CH_3COOH&C_6H_8O_6\\&&& \\ \hline &&&\\\textup{afvejet syem\ae ngde/mg}&460.3&600.5&1\,761.2\\&&& \\ \hline \end{} \end{}


Svar #5
29. oktober kl. 14:52 af SkolleNørd

#4

\small \begin{array}{llllllll}\textup{afvejede syrem\ae ngder:}\qquad m=V\cdot c\cdot M=\left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot M=\left (0.01\;\mathrm{mol} \right )\cdot M\\\\\\ \begin{array}{|c|c|c|c|} &HCOOH&CH_3COOH&C_6H_8O_6\\&&& \\ \hline &&&\\\textup{afvejet syem\ae ngde/mg}&460.3&600.5&1\,761.2\\&&& \\ \hline \end{} \end{}

Jeg forstår simpelthen ikke hvor du får de værdier fra og hvordan jeg beregne den aktuelle stofmængdekoncetration.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober kl. 11:13 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \begin{array}{|c|c|c|c|} 100\; \mathrm{mL}\textup{ 0.1\; M syrer}&\mathbf{HCOOH}&\mathbf{CH_3COOH}&\mathbf{C_6H_8O_6}\\&&&\\ \hline &&&\\ \textup{at afveje syremasserne:}&\left ( 0.01\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 46\,030\;\mathrm{\frac{mg}{mol}}\right)=&\left ( 0.01\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 60\,052\;\mathrm{\frac{mg}{mol}}\right)=&\left ( 0.01\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 176\,130\;\mathrm{\frac{mg}{mol}}\right)=\\&&&\\ \hline &&& \\&460.3\;\mathrm{mg}&600.52\;\mathrm{mg}&1\,761.3\;\mathrm{mg}\\&&&\\ \hline \end{} \end{}


Skriv et svar til: Finde aktuel stofmængdekonc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.