Matematik

røringspunkt

16. november kl. 15:11 af bruger675 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er den en som vil hjælpe med b og c?

den skal løses uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november kl. 15:23 af MentorMath

Hej,

a) s(0) findes ved at sætte nul ind på t's plads i udtrykket. Løsningen angiver punktet på parameterkurven når parameterværdien t antager værdien 0.

b) I det/de punkt(er) hvori parameterkurven har en lodret tangent, gælder der, at den afledede til x-koordinatfunktionen x '(t) er 0. Vi da løser ligningen x '(t) = 0 for t. Sidst kan vi bestemme punktet, ved at indsætte fundne værdi af t i vektorfunktionen:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november kl. 15:23 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november kl. 15:25 af MentorMath

Hov.. 

Havde lige set forkert at det ikke var a og b, men b og c.

I c) skal vi vise at ligningen y '(t) = 0 ikke har nogen løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november kl. 15:27 af peter lind

c) En vandret tangent betyde at y'(t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november kl. 15:44 af MentorMath

#0

Hvordan det f.eks kan løses og vises.


Skriv et svar til: røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.