Fysik

Hubblekonstanten og universets udvidelse

25. november 2023 af Jules702 - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan nogen hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål?:

"Hvis universet udvider sig med konstant rate, forklar at Hubblekonstantens værdi vil aftage med tiden. "

Jeg har tænkt og tænkt, men kan ikke finde et svar på, hvorfor det forholder sig sådan. Kan nogen give en idiotsikker forklaring?

Desuden skal jeg beregne Hubblekonstanten, når universet er 18 mia. år gammelt, og det udregner jeg ved 1/18 mia år = 1,76166*10-18 s-1 eller 16,669 km/s/Mly. Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2023 af peter lind

Det er en følge af den generelle relavitetsteori. Det er noget du ikke kan forstå med dine nuværende kundskaber.


Svar #2
25. november 2023 af Jules702

Det må jeg være nødt til at kunne, for det er i min opgave, som min lærer har stillet mig. Jeg kan ikke forestille mig, at hun ville stille mig opgaven, hvis det ikke er en del af pensum at lære, hvordan den skal løses. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2023 af StalinsElskerinde

Sidder med samme opgave... Har du fundet et svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2023 af peter lind

v = H*D <=> H = v/D = 1/T

Hvis man ser bort fra relativitetsteorien og bare tror blindt på formlen vil v jo være proportional med D. Det er jo en funktion der går mod uendelig


Skriv et svar til: Hubblekonstanten og universets udvidelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.