Matematik

vækstmodel- Eksponentiel

03. december 2023 af sofia877 - Niveau: B-niveau

Hvad er forskellen mellem en eksponentiel vækst og en forskudt eksponentiel vækst. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2023 af mathon

Blot at den anden er en parallelforskydning af den første.

                                    \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}&&y=b\cdot a^x\\\\ \textbf{2.}&&y=b\cdot a^{x-h}+k\\\\&\textup{efter parallelfor-}\\&\textup{skydning med}\\&\textup{parallelforskyd-}\\&\textup{skydningsvektor}\\&&\overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} h\\k \end{pmatrix} \end{}


Svar #2
03. december 2023 af sofia877

Hvad angiver ledet ( +k)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sammenlign}&:\quad\ y &&= a\, x &&\textup{\;og\;}\qquad\ y&&=b\cdot a^x \\ \textup{med}&:\quad\ y_f &&= a\, x+b &&\textup{\;og\;}\qquad\ y_f&&=b\cdot a^x+k \\ \textup{Sk\ae ring m.\,\textit{y}-akse}&:(x,y) &&= (0,b)&&{\;og\;}\quad (x,y)&&=(0,b+k) \\ \textup{Paral.-forskydningsvkt.}&:\quad\ \vec{\,p} &&=\binom{0}{b} &&{\;og\;}\qquad\ \vec{\,p} &&=\binom{0}{k} \end{align*}


Skriv et svar til: vækstmodel- Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.