Kemi

ligevægt

07. januar kl. 13:37 af sgvhwdjekfrg - Niveau: C-niveau

Hej, har følgende opgave, som jeg er lidt i tvivl om hvordan skal løses.

Har løst 1 og 2, men mangler 3 og 4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar kl. 13:49 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar kl. 14:04 af mathon

\small \textbf{3)}
         Har du beregnet ligevægtskonstanten?


Svar #3
07. januar kl. 14:06 af sgvhwdjekfrg

Nej, det har jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar kl. 14:12 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{3)}\\&\textup{Ligev\ae gtskonstanten:}\\&& \frac{\left [ CO \right ]\cdot \left [ H_2 \right ]}{\left [ CH_4 \right ]\cdot \left [ H_2O \right ]}=\frac{\left (0.108\cdot \;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( 0.804\;\mathrm{M} \right )}{\left ( 0.132\;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( 0.132\;\mathrm{M} \right )}=K_{eqv}^{1100\degree C}=4.98\left ( 347 \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar kl. 14:47 af mathon

   \small \begin{array}{llllll} \textbf{4)}\\&& CH_4\;_{\textit{(g)}}\;+\;H_2O\;_{\textit{(g)}}\;\longleftrightarrow \;CO\;_{\textit{(g)}}\;+\;H_2\;_{\textit{(g)}} \end{}
     viser
                 forbrug af 1 mol \small CH_4 og et mol \small H_2O giver 1 mol \small CO og et mol \small H_2

     og
                 forbrug af x mol \small CH_4 og x mol \small H_2O giver x mol \small CO og x mol \small H_2

     hvoraf
                \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline &\left [CH_4 \right ]/\mathrm{M}&\left [H_2O \right ]/\mathrm{M}&\left [ CO \right ]/\mathrm{M}&\left [ H_2 \right ]/\mathrm{M}\\ \hline \textup{Start}&0.5&0.8&0&0\\ \hline \textup{Ligev\ae gt}&0.5-x&0.8-x&x&x\\ \hline \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar kl. 16:07 af mathon

hvoraf:
                   \small \small \begin{array}{lllllll}\\&\textup{Ligev\ae gtskonstanten:}\\&& \frac{\left [ CO \right ]\cdot \left [ H_2 \right ]}{\left [ CH_4 \right ]\cdot \left [ H_2O \right ]}=\frac{x\cdot x}{\left ( 0.5-x \right )\cdot \left ( 0.8-x \right )}=K_{eqv}^{1100\degree C}=4.98\left ( 347 \right )\\\\&&\\&&\textup{solve}\left ( \frac{x^2}{\left ( 0.5-x \right )\cdot \left ( 0.8-x \right )}=4.98347,x \right )\qquad 0<x<0.5\\\\&& x=\left [ H_2 \right ]=0.412\left (129 \right )\;\mathrm{M} \end{}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.