Fysik

Strækning og opbremsning

14. januar kl. 01:05 af eminem87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har siddet fast på disse opgaver i et stykke tid. Skal man bruge bevægelseligningerne i løsningen, eller?

Menneskekroppen kan overleve en pludselig opbremsning uden hovedtraumer, hvis accelerationen er under 250 m/s^2. En person sidder i en bil, der kører 105 km/t, idet han kører galt og airbag’en udløses. 

a) Hvor stor en strækning skal personens hoved mindst bremse over, for at han ikke kommer til at opleve et hovedtraume?

b) Hvor lang tid vil denne opbremsning mindst tage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar kl. 02:05 af ringstedLC

a) Brug:

\begin{align*} v^2 &\leq 2\,a\cdot s\\s &\geq...\;\textup{m} \end{align*}

b) Brug:

\begin{align*} v &\leq a\cdot t\\t &\geq...\;\textup{s} \end{align*}


Svar #2
14. januar kl. 15:17 af eminem87 (Slettet)

Kan du ikke uddybe, hvad du mener med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar kl. 15:52 af ringstedLC

Jeg bruger to af bevægelsesligningerne som du selv forslår. De omskrives til uligheder pga. opgavernes ordlyd og den ønskede størrelse isoleres.

a) Indsæt v og a omregnet til SI-enheder og få resultatet i meter.

b) Ditto og få resultatet i sek.


Skriv et svar til: Strækning og opbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.