Matematik

Trigonometri

25. februar kl. 12:53 af Mille2000 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan være behjælpelige med hvilke formler der skal bruges til at løse denne opgave, og hvilke kommandoer der er nemmest og bruge i Maple. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 13:06 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar kl. 13:08 af mathon

Begynd med at beregne siderne (Pythagoras)
og brug derefter cos-relationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar kl. 13:21 af mathon

                          \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& \left | QP \right |=\sqrt{7^2+8^2}=\sqrt{113}\\\\&& \left | PR \right |=\sqrt{4^2+8^2}=\sqrt{80}\\\\&& \left | QR \right |=\sqrt{4^2+7^2}=\sqrt{65}\\\\\\&& \angle PQR=\cos^{-1}\left (\frac{\left | QP \right |^2+\left | QR \right |^2-\left | PR \right |^2}{2\cdot \left | QP \right |\cdot \left | QR \right |} \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar kl. 13:26 af mathon

                          \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&\textup{Areal af }\Delta PQR= & \frac{1}{2}\cdot \left | QP \right |\cdot \left | QR \right |\cdot \sin\left ( \angle PQR \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar kl. 15:40 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar kl. 15:40 af ringstedLC

Med vektorer:

\begin{align*} \overrightarrow{QP} &= \begin{pmatrix}x_P-x_Q\\ y_P-y_Q\\ z_P-z_Q\end{pmatrix} =\begin{pmatrix}QP_1\\ QP_2\\ QP_3\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}-8\\ -7\\ 0\end{pmatrix} \\ \Bigl|\overrightarrow{QP}\Bigr| &= \sqrt{{QP_1}^2+{QP_2}^2+{QP_3}^2} \\ \overrightarrow{QR} &= \begin{pmatrix}0\\ -7\\ -4\end{pmatrix} \\ \overrightarrow{QP}\cdot \overrightarrow{QR} &= QP_1\cdot QR_1+QP_2\cdot QR_2+QP_3\cdot QR_3 \\ \cos\bigl(PQR\bigr) &= \frac{\overrightarrow{QP}\cdot \overrightarrow{QR}}{\left |\overrightarrow{QP}\right |\cdot \left |\overrightarrow{QR}\right |} \end{align*}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.