Matematik

stamfunktion

28. februar kl. 17:19 af YellowDuck - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål til følgende opgave som er vedhæftet nedenunder. 

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal lave et inegral med det, altså finde G(x).

(har om integralregning)

Vedhæftet fil: integral.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar kl. 17:37 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar kl. 17:46 af peter lind

slettet


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar kl. 17:46 af AMelev

            

Undersøg, om g er stamfunktion til f, dvs. om g'(x) = f(x)
Hvis det er tilfældet, så undersøg, om g-grafen går gennen P(1,9), altså om g(1) = 9


Svar #4
28. februar kl. 18:26 af YellowDuck

Hvordan regner jeg stamfunktionen ud til f, det er der mit problem rigtigt ligger


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar kl. 19:48 af Martin2Holte

Du behøver ikke at udregne stamfunktionen (integrere f). Du skal blot finde ud af om g kunne være stamfunktionen, dvs differentiere g.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar kl. 19:48 af peter lind

Du behøver ikke at regne stamfunktionen ud. Du skal bruge at hvis g(x) er en stamfunktion til f(x).så er g'(x) = f(x). Det er altså kun nødvendigt at differentiere g(x) og konstatere at g'(x) = (x)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar kl. 20:13 af mathon

Det er altså kun nødvendigt at differentiere g(x) og konstatere at g'(x) = f(x)

          \small \begin{array}{llllllll} g{\, }'(x)= \frac{1}{2}\cdot 2\cdot \left ( x+1 \right )+\frac{1}{x}+4=x+1+\frac{1}{x}+4=x+5+\frac{1}{x},\qquad x>0 \end{}


Svar #8
01. marts kl. 08:36 af YellowDuck

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.