Matematik

integralregning

07. marts kl. 22:22 af JegDør - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven jeg har brug for hjælp til er vedhæftet!

Jeg kender en stamfunktion og skal finde ud af hvilken oprindelig funktion den tilhører. Når jeg integrer i hånd får jeg f1(x), men når jeg anvender Maple får jeg f2(x). De begge er vel rigtigt? Hvad er begrundelsen?

Tak på forhånd <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts kl. 22:28 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts kl. 22:28 af ringstedLC

Når man differentierer rigtigt i hånden:

\begin{align*} F(x) &= g(x)\cdot h(x)+3 \\ F'(x) &= g'(x)\cdot h(x)+g(x)\cdot h'(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts kl. 23:19 af AMelev

#0 Det er lettest ikkei at integrere, men at gå den anden vej og tjekke, hvilken funktion, der er den afledede af stamfunktionen F


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts kl. 11:07 af mathon

\begin{array}{llllll} F{\, }'(x)=\left (x^6\cdot e^x+3 \right ){}'=\underset{\textbf{{\color{Red} produktreglen}}}{\underbrace{6\cdot x^{6-1}\cdot e^x+x^6\cdot \left ( e^x \right ){}'}}+0=6x^5\cdot e^x+x^6\cdot e^x \end{}


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.