Matematik

Stamfunktion

08. marts kl. 18:00 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder man stamfunktionen til k^2-x^2?

Ved at x^2 bliver til 1/3 x^3

Men kan ikke forstå hvorfor k^2 bliver til k^2x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts kl. 18:05 af Asbjørn1672

Ved k der tænker jeg du mener konstant. i Såfald skal du benytte dig af reglen f(x)=k , F(x)=k*x

At den er opløftet i ^2 gør ingen forskel fordi k^2 er stadig bare et tal, altså en konstant :) 

evt tjek formelsamlingen

https://emu.dk/sites/default/files/2019-11/mat-A-stx-formelsamling-feb-2019.pdf 

SIde 26 :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts kl. 18:48 af ringstedLC

Du bør anføre hvilken variabel der skal integreres med hensyn til:

\begin{align*} F({\color{Red} k}) &= \int \!\bigl(k^2-x^2\bigr)\,\mathrm{d}{\color{Red} k}=\tfrac{1}{3}\,k^3-k\,x^2+c \\ F({\color{Red} x}) &= \int \!\bigl(k^2-x^2\bigr)\,\mathrm{d}{\color{Red} x}=k^2\,x-\tfrac{1}{3}\,x^3+c \end{align*}


Svar #3
08. marts kl. 19:42 af Eca

Tak:)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.