Matematik

analytisk geometri

15. marts 2024 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er virkelig i tvivl om hvordan man løser spørgsmål d. 

tak på forhånd

Vedhæftet fil: vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2024 af Eksperimentalfysikeren

Retningsvektoren har samme hældning som linien, så du kan bruge den til at finde a. Så indsætter du P2's koordinater og løser ligningen med hensyn til b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2024 af peter lind

Brug formel 71 i din formelsamling med r1's tværvektor som normalvektor


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\&\textup{Retningsvektor }\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}\; \Rightarrow\;\textup{h\ae ldningstal }3\\\\&\textup{linjens ligning:}\\&\qquad \qquad \qquad \qquad y=3x+b\textup{ gennem }\left ( -4,2 \right )\\\\&\qquad \qquad \qquad \qquad 2=3\cdot (-4)+b\\\\&\qquad \qquad \qquad \qquad b=2+12=14\\\\\\&\qquad \qquad \qquad \qquad y=3x+14 \end{}


Svar #6
15. marts 2024 af Astrid2911

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juli 2024 af mathon

eller

 \begin{array}{llllll}\textbf{d)}\\&& \overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -3\\ 1 \end{pmatrix}\\\\&\textup{ligning:}\\&& \begin{pmatrix} -3\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-(-4)\\ y-2 \end{pmatrix}=0\\\\&& -3x-12+y-2=0\\\\&&y=3x+14 \end{}


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.