Matematik

Kombinatorik

28. marts kl. 20:20 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

"På hvor mange måder kan en bridgespiller få en hånd, der består af 4 klør, 2 ruder, 6 hjerter og 1 spar?"

Jeg har svært ved at løse opgaven. Jeg har prøvet forskellige tilgange. Jeg er for eksempel oftest i tvivl om, hvad "n" og "r" er, når jeg skal løse kombinatorik opgaver. Først troede jeg, at "n" måtte være 52. Men jeg kom frem til følgende i stedet for, som virker mere "rigtigt": 

K(13,4) \cdot K(13,2) \cdot K(13,6) \cdot K(13,1)

n=13, fordi der er 13 kort af hver kulør. 

Hvis det er helt forkert, må I gerne give mig hints til, hvordan jeg løser den korrekt - men ikke giv mig løsningen! Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts kl. 21:02 af ringstedLC

Det ser rigtigt ud.

Vedr. tvivl: Se  formel (99)!


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.