Matematik

Stokastisk variabel: Bestem sandsynlighedsfordelingen for X.

08. april kl. 21:09 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

Jeg ved ikke om jeg løser opgaven med den rigtige fremgangsmåde... Er der nogle der kan tjekke om det er korrekt?

Kan man tænke på, at de værdier den stokastike variabel kan antage er den uafhængige variabel, dvs. outputtet, når vi inputter en værdi ui fra U? 

Den stokastiske variabel kan antage 3 forskellige værdier: {1,2,3}

Den stokastiske variabel antager værdien 1, når X(A) og X(D). Sandsynligheden for at få A eller B er:

P(A)+P(B) = 0,33 + 0,25 = 0,58 

Dermed er P(X=1) = 0,58 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april kl. 18:50 af AMelev

#0

Kan man tænke på, at de værdier den stokastike variabel kan antage er den uafhængige variabel, dvs. outputtet, når vi inputter en værdi ui fra U? 

Lige præcis. En stokastisk variabel er netop defineret som en afbildning, der til ethvert udfald (input) i udfaldsrummet U knytter et reelt tal (output).

Du tænker helt rigtigt, men formuleringen nedenfor halter lidt
"Den stokastiske variabel antager værdien 1, når X(A) og X(D)". (Der mangler et verbum)
Den stokastiske variabel antager værdien 1, når udfaldet u enten er A eller D
eller
De udfald, der har den stokastiske værdi 1, er A og D

P(X=1) = p(A) +p(D) = .....

Detalje: Lillle p, når det betegner sandsynlighedsfunktionen knyttet til udfaldsrummet U, og stort P, når der er tale om sandsynligheden for en hændelse.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Stokastisk variabel: Bestem sandsynlighedsfordelingen for X.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.