Matematik

analytisk geometri

10. april kl. 17:35 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er virkelig i tvivl om hvordan man løser denne opgave:

tak på forhånd

Vedhæftet fil: plan geometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april kl. 17:44 af Anders521

#0 

a) læg 25 til på begge sider og omskriv:

x2 -10x + 25 + y2 - 4x + 4 = -5 + 25 ⇔ (x - 5)2 + (y - 2)2 = 20

Ved omskrivningen bruges kvadratsætningen (a - b)2 = a2 - 2ab + b2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april kl. 18:14 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april kl. 18:14 af ringstedLC

b) Bestem en vektor fra centrum til punktet. Den står vinkelret på tangenten. 


Svar #4
10. april kl. 20:57 af Astrid2911

altså en normalvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april kl. 21:22 af ringstedLC

Ja, og du har et punkt og formel (71).


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april kl. 08:35 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{En normalvektor til}\\\textup{tangenten i }P_o\left ( 1,4 \right )\textup{:}\\& \overrightarrow{n}=\overrightarrow{CP_o}=\overrightarrow{OP_o}-\overrightarrow{OC}=\begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 5\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1-5\\4-2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -4\\2 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april kl. 08:38 af mathon

En tangent er en ret linje.

.
Hvordan finder du sædvanligvis en ligning for 
en ret linje med mormalvektor \small \binom{-4}{2} gennem \small \left ( 1,4 \right )?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april kl. 15:56 af mathon

 \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Alternativt:} \\& \textup{cirklen}&\left ( x-a \right )^2+\left (y-b \right) ^2=r^2\\\\& \textup{har i}\\&\textup{punktet }(x_o,y_o)\\&\textup{tangenten:}&\left (x_o-a \right )\left (x-a \right )+\left (y_o-b \right )\cdot \left (y-b \right )=r^2 \end{}


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.