Matematik

Integralregning

16. april kl. 17:22 af YellowDuck - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med at lave b i opgaven. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre.

Jeg vedhæfter opgaven


Svar #1
16. april kl. 17:23 af YellowDuck

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april kl. 17:31 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april kl. 17:50 af peter lind

a) Formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme er ∫abπ*f(x)2dx. så løs ligningen ∫0260π*f(x)2dx =  260

b) løs ligningen ∫0bπ*f(x)2dx =  100


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april kl. 21:46 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april kl. 22:16 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \pi\cdot\!\int_{0}^{{\color{Red} 10}}\!f(x)^2\,\mathrm{d}x &= 260 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april kl. 10:25 af M2023

#4. Fra link. Løsning i Wolfram Alpha (a > 0 og 0 < b < 10, hvor b er markeringen):

a)\;solve\left ( \pi \int_0^{10} \left ( a\sqrt{x(16-x)} \right )^2dx=260,a \right )\rightarrow a\approx 0,421

\\b)\;solve\left ( \pi \int_0^{b} \left ( 0.3 \sqrt{x(16-x)} \right )^2dx=100,b \right )\rightarrow b\approx 8,193


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april kl. 11:42 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b})\\&&\textup{solve}\left ( \pi\cdot \int_0^{b} \left ( 0.3 \sqrt{x\cdot (16-x)} \right )^2\mathrm{d}x=100\textup{ and }0\leq x\leq 10,b\right)\\& \Downarrow\\&&b=8.193 \end{}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.