Matematik

Integralregning - hvordan??

09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave (opgaven er vedhæftet)... det omhandler integralregning. Er der nogen, der ved hvordan den skal løses?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2020 af peter lind

V = π∫0bf(x)2dx

i a) er b=10


Svar #3
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

Hvordan fandt du frem til det? Hvilken formel brugte du? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2020 af peter lind

Formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme. Hvis du har en formelsamling for gymnasiet kan jeg fortælle dig nummer på formlen og på hvilken side det er.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Define}& f(x)=0.3\cdot \sqrt{x\cdot \left ( 16-x \right )}\qquad 0\leq x\leq 10\\\\&\textup{solve}\left ( \pi\cdot \int_{0}^{k}f^{ 2}(x)\,\mathrm{d}x=260,k \right ) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2020 af mathon

korrektion:

\small \small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Define}& f(x)=0.3\cdot \sqrt{x\cdot \left ( 16-x \right )}\qquad 0\leq x\leq 10\\\\&\textup{solve}\left ( \pi\cdot \int_{0}^{k}f^{ 2}(x)\,\mathrm{d}x=\mathbf{{\color{Red} 100}},k \right ) \end{array} \end{array}


Svar #7
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

#4

Formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme. Hvis du har en formelsamling for gymnasiet kan jeg fortælle dig nummer på formlen og på hvilken side det er.

Ja, det må du meget gerne. Det har jeg.


Svar #8
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. november 2020 af peter lind

Hvilken formelsamling der findes for stx, hhx, hf  ... g hvilket niveau ?

i formelsamlingen for stx i A niveau er det 172 side 28


Svar #10
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

#9

Hvilken formelsamling der findes for stx, hhx, hf  ... g hvilket niveau ?

i formelsamlingen for stx i A niveau er det 172 side 28

Det er netop den formelsamling jeg har; stx A niveau. Tak.


Svar #11
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

#2

V = π∫0bf(x)2dx

i a) er b=10

I opgave a) er svaret jo ikke 10???


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2020 af mathon

korresponderende
                                 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1983151


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2020 af AMelev

#11 Nej, a = 10 er ikke svaret. Det er den øvre grænse b, der er 10, men det er jo også det, der står.
Jeg får a = 0.421122 i 1).


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2024 af M2023

#0. Løsning i Wolfram Alpha (a > 0 og 0 < b < 10, hvor b er markeringen):

a)\;solve\left ( \pi\cdot \int_0^{10} \left ( a\cdot \sqrt{x(16-x)} \right )^2dx=260,a \right )\rightarrow a\approx 0,421

\\b)\;solve\left ( \pi\cdot \int_0^{b} \left ( 0.3\cdot \sqrt{x(16-x)} \right )^2dx=100,b \right )\rightarrow b\approx 8,193


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2024 af SuneChr

b)  Måler man langs glassets kurve, fra hvor stilken møder glassets bund, er afstanden 8,96... cm .

Det kunne også være interessant at holde glasset på skrå, se
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2088657


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. april 2024 af SuneChr

f (x) er for øvrigt, for a = 3/10  ∧  0 ≤ x ≤ 10  ∧  y ≥ 0  delmængde af ellipsen med ligningen:

          \frac{\left ( x-8 \right )^{2}}{8^{2}}+\frac{y^{2}}{\left ( \frac{12}{5} \right )^{2}}=1   centrum (8 , 0)    halve storakse = 8     halve lilleakse = 12/5


Skriv et svar til: Integralregning - hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.