Matematik

højde i trekant

06. september 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

I trekant ABC er vinkel C ret. D er fodpunktet for højden C, |AD| = 4 og |DB| = 9. Beregn længden af højde C.
 

hvordan gør jeg det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af mathon

Benyt ensvinklede trekanters sideproportionalitet.

         ΔACD er ensvinklet med ΔCBD


             h      |BD|
           ----  =  ----               hvoraf h beregnes
          |AD|       h


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Relationerne i #1 beskriver en kendt sætning fra grundskolens geometri, nemlig at højden i en retvinklet trekant er mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen.


Skriv et svar til: højde i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.