Matematik

Eksamens opgave stx mat B

16. april 2009 af Malika (Slettet)

Er der nogen der vil hjælpe...... Eksamen opgave fra dec 2008. MAT B.. øver mig til eksamen....

1)

Sammenhængen mellem fugleungers alder T, når de er flyvefærdige, og deres vægt M, når de er flyvefærdige, kan beskrives ved formlen

T=45M0,25, 0,1 ≤ M ≤

hvor T måles i døgn, og M måles i kg.

a) Bestem alderen på en fugleunge, der er flyvefærdig, når den vejer 0,1 kg, og bestem vægten af en fugleunge, der er flyvefærdig, når dens alder er 27 døgn.

2)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=3·lnx - x3,  x > 0

a) bestem f´(x), og gør rede for, at f har et maksimum...

har differentieret, men det giver noget underligt....

På forhånd tak....


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af valal (Slettet)

f´(x)=3/x-3x^2, og f(x) har maksimum, hvor f'(x)=0 (hvis f´´(x)=-3/x^2-6x<0, hvilket gælder, da x>0). Dvs. f(x) har maksimum, når 3/x-3x^2=0 <=> x=1 (hvor y=-1).


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2009 af kunTenna (Slettet)

#0

1) du sætter bare 0,1 ind på M's plads, så får du hvor gammel den er
Bemærk svaret er i døgn

har du en lommeregner der er beregnet til B-niveau?
så kan du bruge den her metode for at finde vægten af fugleungen: solve(27=45*x^0,25,x)
Bemærk kommaet efter 0,25 er det store komma der sidder over 9-tallet.

 


Skriv et svar til: Eksamens opgave stx mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.