Matematik

Potensfunktion a og b?

08. juni 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej

jeg ville bare vide hvad a og b står for i en potensfunktion ?

og om det er rigtig at a i en potnes funktion er et reelt tal og b er et positiv reelt tal? dvs. kan b aldrig blive negativt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af peter lind

en potensfunktion er af formen a*xn; og det stemmer ikke rigtigt med hvad du ellers skriver. Er det ikke en eksponentialfunktion? Denne kan skrives som a*bx. Her skal b være positiv idet man kun kan opløfte negative tal i hele potenser. a og b er parametre, der beskriver funktionen For x= 0 bliver funktionen a. Hvis b <1 er funktionen aftagende. For b>1 er funktionen voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af Einsteinette (Slettet)

#1, eksponentialfunktioner er da f(x)=b*ax og potensfunktioner er f(x)=b*xa


Svar #3
08. juni 2009 af klogeåge004 (Slettet)

#2 ja det rigtig.

jeg taler om  potensfunktioner som er f(x)=b*x^a

nogen der kan hjælpe med at svare?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

en eksponentialfunktion er altså af formen f(x)=ax 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af Einsteinette (Slettet)

#4, det er korrekt, #2 er eksponentiel udvikling. Men i visse bøger bliver begge typer omtalt som eksponentialfunktioner.


Skriv et svar til: Potensfunktion a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.