Matematik

Matematik b aflevering (December 2007)

30. januar 2010 af Helenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude,

Nu har jeg brugt dagen igår og dagen i dag på at løse en matematikaflevering jeg har for til tirsdag. Afleveringen er et afleveringssæt fra december 2007.

Nu da jeg er ved at være ved enden er jeg desværre kørt fast. Jeg har løst alle opgaver, men mangler 1, og jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal starte??

Det handler om opgave 14a:

Der er givet et andengradspolynomium f(x)=-x^2+9

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen,

b) Bestem arealet af den punktmængde som grafen for f afgrænser sammen med de to tangenter.

Det ville være dejligt, hvis der er en som kan sige mig hvad jeg gør her, fordi jeg er simpelthen helt kørt fast. :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

Skæringen med førsteaksen finde du ved at løse ligningen f(x) = 0. Brug dernæst at ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y= f'(x0)(x-x0)+f(x0) Her er x0 de løsninger du lige har fundet. Den sidste kræver en tegning. Tegn selv op og brug at arealet under en kurve er ∫abf(x)dx


Svar #2
30. januar 2010 af Helenaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!! Det er træls når det lige er den sidste opgave man sidder fast med :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. januar 2010 af PeterValberg

 Sådan som opgaven er formuleret, er jeg ret overbevist om, at det areal du skal beregne, er arealet af den punktmængde, der afgrænses af funktionen for f og de to tangenter, - se vedhæftede dokument, det skulle tydliggøre, hvad jeg mener, - har du spørgsmål til, hvordan det skal beregnes eller lignende, skal jeg gerne besvare dem så godt som jeg kan.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vedr_B-aflevering.pdf

Svar #4
01. februar 2010 af Helenaa (Slettet)

Ja det er lige præcis det det går ud på.

Mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2010 af ThaFrankieboy (Slettet)


Skriv et svar til: Matematik b aflevering (December 2007)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.