Matematik

angiv til uforkortelig brøker

27. august 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har løst opgave 1 (jf bilag), men nogle af mine resultater er ikke i overenstemmelse med facit. Jeg får følgende resutlater: 

e) 8/5 og f) 200/252

mens der i facit står

e) 224/15  og f) 20/7 (*)

Jeg kan godt se hvordan man er nået frem til disse facit (*), men jeg synes ikke fremgangmåden giver mening i forhold til brøkreglerne. De er som om de har blandet reglerne for addition af vilkårlige brøker med reglen for multiplikation med brøker.

Kan nogen hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Bemærk at det er blandede brøker. Altså fx 4 2/3 og ikke 4*2/3.


Svar #2
27. august 2014 af SolSmil (Slettet)

Hvad er forskellen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når der står 4 2/3, så skal det forstås som 4 hele og 2/3. Hvis du vil regne 4 2/3 om til en "ren brøk" skal du gøre sådan:

4 2/3 = 12/3 + 2/3 = 14/3

På samme måde med 3 1/5:

3 1/5 = 15/5 + 1/5 = 16/5

Så i e) bliver resultatet altså

4 2/3 * 3 1/5 = 14/3 * 16/5 = 224/15


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2014 af peter lind

I den blandede brøk underforstås et + så 4 2/3 = 4+2/3 . Et mellemrum mellem det hele tal og brøken angiver at det er en blandet brøk


Svar #5
27. august 2014 af SolSmil (Slettet)

Tak skal I have :D så forstår jeg bedre hvorfor de bruger reglerne for addtion med brøker :)


Skriv et svar til: angiv til uforkortelig brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.