Matematik

Retvinklet trekant

27. august 2014 af LaoTseo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg er stødt ind i et lille problem med en trekant. 

Jeg har en retvinklet trekant hvor hypotenusen er 900mm og det eneste jeg ved om kateterne er at den ene er dobbelt så lang som den anden.

Har så kommet frem til en ligning der hedder: x^2+2x^2=900^2

Man burde kunne komme frem til et resultat ved at sige 900 = (kvadratrod af) x^2+2x^2

Men det vil WordMat og min lommeregner ikke kendes noget ved..


Nogen der kan hjælpe mig? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen, der skal løses, er

        x2 + (2x)2 = 9002 ,

dvs.

        x2 + 4x2 = 9002 ,

eller

        5x2 = 9002 ,

dvs.

        (x·√5)2 = 9002 .

     


Svar #2
27. august 2014 af LaoTseo (Slettet)

Mange tak for svaret. Jeg må sige at mit WordMat slet ikke vil samarbejde :)

Nogen chance for at du kunne stille den op til at finde længderne på kateterne?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man løser jo så ligningen færdig, idet vi begrænser os til løsninger x > 0 ,

        x·√5 = 900

og så isoleres x

        x = 900 / √5 ,

der er længden på den korte katete. Den lange katete har så længden

        2x = 1800 / √5 .


Svar #4
27. august 2014 af LaoTseo (Slettet)

Fantastisk :) Så fik jeg fat i det!

Mange tak for hjælpen. Den har virkelig drillet mig hele aftenen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#4,

hvad har drillet dig hele aftenen, opgaven eller WordMat?

Hvis det bare er WordMat, så skip det og kom videre med næste opgave. Hvis det er selve opgaven, så gå den i gennem en gang til og vær sikker på at du har forstået det matematiske i opgaven.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.