Matematik

BMI.. angiv et udtryk.. please hjælp mig

01. september 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg kan virkelig ikke løse denne her opgave.. opgaven lyder sådan her: 

<18,5 = undervægtig 
18,5 - 24,9 = Normalvægtig
25,0 - 29.9 = overvægtig
≥30,0 = svær overvægtig  

BMI: b = m/h2            m: vægt, h: højde 

Angiv et udtryk for højden h som funktion af b(BMI) og vægten m. En mand vejer 83kg. Brug nu udtrykket til at finde det interval indenfor hvilket hans højde skal ligge, for at hans BMI ligger i normalområdet. 

- Jeg har prøvet at isolere h2, men det gav et helt forkert resultat. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse denne her opgave.. Jeg håber virkelig i vil hjælpe og forklare mig, hvordan jeg skal løse den.

Venlig hilsen Liva :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af PeterValberg

h2 = m/b

hvilket medfører, at:

h(b)=\sqrt{\frac{m}{b}}

hvor b (BMI) er den variable og m = 83 er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

Mange tak for det. Men jeg har lige et spørgsmål mere. Jeg skal jo nu finde det interval indenfor hans højde skal ligge, for at hans BMI ligger i normalområdet. 

For at regne det ud, skal man så ikke sige:

h =\sqrt{\frac{83}{18,5}} = 2,11

h = \sqrt{\frac{83}{24,9}} = 1,82

Så skal hans højde være mellem 2,11 og 1,82 ?  kan det passe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af PeterValberg

Det lyder rimeligt
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: BMI.. angiv et udtryk.. please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.