Matematik

Vektor - rette linjer

02. oktober 2014 af hejfred (Slettet) - Niveau: A-niveau

linjen l har ligningen
y= 3x-2

Afgør, om -2,5  er retningsvektor for linjen.
                -7,5 

Afgør, om   9  er normalvektor for linjen.
                -2,5 

Hvordan gør man dette? :) 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

                                              y=3x-2
har retningsvektorerne
                                              \overrightarrow{r}_{k}=k\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af mathon

                                              y=3x-2
eller
                                              3x-y-2=0
har normalvektorerne
                                              \overrightarrow{n}_{k}=k\cdot \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}


Svar #3
02. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

Nå ja..... TAK! :)
Et lille dumt-spørgsmål: Er der ikke flere mulige retningsvektorer og normalvektorer? I så fald, er det så muligt at undersøge, om de to vektorer, som jeg skrev, kan være retningsvektorer og normalvektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af mathon

                                              y=3x-2
har retningsvektorerne
                                              \overrightarrow{r}_{k}=k\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}

Hvad nu hvis k = -2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af mathon

                                              3x-y-2=0
har normalvektorerne
                                              \overrightarrow{n}_{k}=k\cdot \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}

Hvad nu hvis k = 3?


Svar #6
02. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

... ups :) Tak for hjælp - igen!


Skriv et svar til: Vektor - rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.