Matematik

procent, eksponentiel vækst

25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Mangler lige lidt hjælp her til en matematik aflevering :) 

Antallet af heste Y i et land aftog efter år 1945 eksponentielt med forskriften f(x) = 1,3 mill. * 0,92^x , hvor X = er antal år efter 1945 

HVOR KOMMER TALLET 0,92^x FRA? 

a) hvor mange procent faldt antallet af heste pr. år?

er svaret ikke blot 1,3 millioner? eller falder antallet af heste 0,92% pr år? 

b) hvor mange heste var der i år 1950?

Er min udregning til dette spørgsmål rigtig? 

F(x) = 1,3mill * 0,92^5 = 0,85680 

1,3 - 0,85680 = 0,4432 heste  ????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

a) ja det er 0,92%

og ja b er udregnet rigtigt :)!


Svar #2
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Men det kan jo ikke passe at der er 0,4432 heste, skal jeg gange med 100 eller hvad? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af SuneChr

a)  Man har
f (x) = 1,3·106·0,92x
Da  (1 + r) = 0,92 og dermed r = - 0,08 = - 8%
falder antallet af heste med 8% pr. år efter 1945.

b)   f (5) = 1,3·106·0,92


Svar #4
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Hvor kommer 10^6 fra? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2015 af SuneChr

Det er 1,3 mio
som er lig med  1,3·106


Svar #6
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Selvfølgelig, tak ! 

Men det vil sige at min udregning i B, er forkert? :-) 

F(x) = 1,3mill * 0,92^5 = 0,85680 

1,3 - 0,85680 = 0,4432 heste


Svar #7
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Altså jeg skal ikke minusse de to resultater med hinanden? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2015 af SuneChr

b) er som nævnt i # 3
Regn dette ud og du har facit på b).

856806 heste i året 1950


Svar #9
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Det kan bare ikke passe, for resultatet af udregningen  #3, = 856805,98 og det er mere end start antallet som var på 1,3 mio. og dette skulle være aftagende?? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2015 af SuneChr

Efter min matematikbog er
856806 < 1,3·106

1,3 mio = 1300000 = 1,3·106


Svar #11
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Du har ret ! Undskyld. Og mange tak for hjælpen!! 


Skriv et svar til: procent, eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.