Matematik

Undersøg om linjerne skærer hinanden

26. februar 2015 af Karo1336 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg regner galt i denne opgave, men i hvert fald kan jeg ikke finde de rette s og t værdier, ved at bruge lige store koefficienter metode i x og y, så t og s også passer i z.

Jeg ved at linjerne skærer hinanden, da vi har et facit, hvori det står. 

Vedhæftet fil: Hjælp.pdf

Svar #1
26. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Det skal lige siges, at jeg har skrevet s forkert et sted, men ingen af værdierne jeg har fået, har været rigtige


Svar #2
26. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan hjælpe mig med udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du løser ikke ligningen 10t = 0 korrekt. Divider med 10 på hver side. Af en eller anden grund når du frem til, at t = 10, hvilket er helt forkert.


Svar #4
27. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Men man kan jo ikke dividere 10 med 0, derfor forstår jeg ikke hvad jeg så skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo heller ikke 10, der skal divideres med 0. Det er 0, der skal divideres med 10.

        10t = 0 ⇒ (1/10)·10t = (1/10)·0 ⇒ ...


Svar #6
27. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Så det blive t=o

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Undersøg om linjerne skærer hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.