Matematik

Hjælp til opgaver med differentialregning! Linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent til grafen for f(x)=(kvadratroden af x). Bestem a

04. september 2016 af Nielsen12345678 - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg har meget brug for hjælp til egentlig ret simple opgaver med differentialregning. 

Det lyder:

Linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent til grafen for f(x)=(kvadratroden af x). Bestem a 

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af peter lind

Af linjens  ligning kan du se at tangenten har hældningen 1. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 1. Det give x koordinaten for røringspunktet. Sætter du det ind i funktionsudtrykke for f(x) får du røringspunktets y-koordinat. Du har nu koordinaterne for røringspunktet. Indsætter du det i tangentens ligning får du en ligning til bestemmelse af a


Svar #2
04. september 2016 af Nielsen12345678

Tusinde tak, det hjalp meget 


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver med differentialregning! Linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent til grafen for f(x)=(kvadratroden af x). Bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.