Matematik

Find x for en ret linje

25. september 2016 af Jensen193 - Niveau: B-niveau

Ved i, hvordan følgende ogave skal regnes?

"En ret linje har hædningskoefficienten -0,5, og går gennem punkterne (-4,5) og x,-1). Bestem x".


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af mathon

Brug punkthældningsformlen:

                           y-y_o=a(x-x_o)              


Svar #2
25. september 2016 af Jensen193

Som følgende?

-1-5=-0,5(-4,x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af StoreNord

Ja.


Svar #4
25. september 2016 af Jensen193

-1-5=-0,5(-4,x)

-6=2-0,5x

-8=-0,5x

16=-x

eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af StoreNord

-1 - 5= -0,5(x - (-4))

-6 = -0,5x - 2


Svar #6
25. september 2016 af Jensen193

-1 - 5=-0,5(x - (-4))

-6=-0,5x+2

0,5x=2+6

0,5x=8

x=16

er det sådan? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af StoreNord

-1 - 5= -0,5(x - (-4))      =>

-6 = -0,5x - 2


Svar #8
25. september 2016 af Jensen193

0,5x=-2+6
0,5x=4
x=8

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af StoreNord


Skriv et svar til: Find x for en ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.