Matematik

eksponentiel funktion procent

24. oktober 2016 af shain - Niveau: 10. klasse
Har en opgave om ekspoentiel funktion

Det er 2 biler som taber 20% i værdi om året. Har fundet forskrifterne for begge funktioner.

bil 1 Skyyota y = 150000 * 0,8^x

bil 2 Renault y = 225000 * 0,8^x


spørgsmålet lyder som jeg har svært ved

Hvor mange procent er en 10 år gammel Renault mere være end en 10 år gammel Skyyota?

Hvor mange procent er hver af bilerne i alt faldet? på forhånd tak og go aften.

Er det almindeligt procent regning jeg skal bruge?billede vedhæftet som. e: og a:
Vedhæftet fil: 20161024_201645.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

spørgsmålet lyder som jeg har svært ved

Hvor mange procent er en 10 år gammel Renault mere være end en 10 år gammel Skyyota?

Brug dine funktioner og indsæt hhv 10 og 0. Del dem med hinanden for at finde pocentdelen de er faldet.

Hvor mange procent er hver af bilerne i alt faldet? på forhånd tak og go aften.

Da 0.8^x beskriver hvor meget af original prisen de stadig er værd, vil svaret være givet ved 1-0.8^x


Svar #2
24. oktober 2016 af shain

dvs de er faldet med 80%? 1-0,8-1=-0,8?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

Nej, 1-0.8^{10}\approx 0.89


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2016 af AMelev

a)
En 10 år gammel Skyyota yS10 = 150000 * 0,810
En 10 år gammel Renault yR10 = 225000 * 0,810

\frac{y_{R10}}{y_{S10}}= .... = .....%

b) Er spørgsmålet, hvor meget bilerne er faldet i værdi på 10 år?

Vækstrate på 10 år r10 = a10 - 1 = ....


Svar #5
25. oktober 2016 af shain

hvor meget de er faldet i procent i alt på 10 år

Skriv et svar til: eksponentiel funktion procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.