Matematik

Reducering af udtryk

26. april 2017 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reduceres følgende udtryk:

2(a+b)/(a^2-b^2)


Svar #1
26. april 2017 af TheHighSchooler (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2017 af mathon

                 \small \frac{2(a+b)}{(a+b)(a-b)}\; \; \; \; \; \; \; \; a\neq b


Svar #3
26. april 2017 af TheHighSchooler (Slettet)

Tak for svaret! Så udtrykket kan reduceres til 2/(a-b)? Det giver vist ikke mening, hvis man indsætter tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2017 af mathon

ganske god mening:

                                       \small \frac{2(a+b)}{a^2-b^2}= \frac{2}{(a-b)}\; \; \; \; \; \; \; \; a\neq b

                                             


Svar #5
26. april 2017 af TheHighSchooler (Slettet)

Ah okay, så må jeg have lavet en regnefejl. Nuvel. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.