Matematik

Hjælp til en opgave i matematik - HJÆLP!

27. april 2017 af Natashha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Der er en opgave, som jeg har svært ved, som lyder: I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved:

f(x)= 3600*0,8544^x

a) bestem f(0), og bestem halveringskonstanten for f(x)

b) Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2017 af mathon

      a)
                 \small f(0)=3600

                 \small X_{\frac{1}{2}}=\frac{\log(\tfrac{1}{2})}{\log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2017 af mathon

b)
            \small a=1+r

            \small r=a-1=p\cdot 10^{-2}

                   \small 0{,}8544-1=p\cdot 10^{-2}

                   \small -0{,}1456=p\cdot 10^{-2}

                   \small p=-14{,}56\%


Svar #3
27. april 2017 af Natashha (Slettet)

Tak igen! Du virkelig en lifesaver

Svar #4
28. april 2017 af Natashha (Slettet)

Giver a 4,4? Den hvor log indgår?


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i matematik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.