Matematik

Find tangentens ligning til graf ud fra hældningskoefficienten

30. april 2017 af Cristie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan findes ligningen for en tangent til en graf udfra hældningskoefficienten?

Eksempel: f(x) = x^2 som har hældningskoefficient 6

Da f'(x0) er tangentens hældning, så er mit bud at f'(x0) = 6.

Hvis jeg skal differenciere funktionen bliver den differencieret fra

f(x) = x^2

til

f'(x) = 2x

Men jeg ved ikke hvad jeg ellers skal gøre for at finde ligningen.

På forhånd mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af mathon

Du har derfor:
                          2xo = 6

                          xo = 3

dvs tangenten i (3,9).

Tangenten er derfor den rette linje gennem (3,9) med hældningskoefficient 6.

Brug punkt-hældning-s-formlen:

                          y - yo = f '(xo)(x - xo)


Svar #2
30. april 2017 af Cristie (Slettet)

Hvordan har du fundet frem til, at 2x0 = 6 og x0 = 3? Og hvad er 2x0? Jeg har kun hørt om x0, f(x0) og f'(x0).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2017 af StoreNord

Ja, det må du nok spørge om. Du har jo slet ikke angivet nogen  x0; den er nødvendig for at finde tangenten.

Jeg foretrækker selv denne tangent-formel:                     y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2017 af StoreNord

Ups. Forkert tråd


Skriv et svar til: Find tangentens ligning til graf ud fra hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.