Matematik

Lineær algebra - bedste rette linje

31. maj 2017 af kauoolo099 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find den bedste rette linje gennem punkterne (-1,0), (0,1), (1,3) og (2,9). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2017 af janhaa

y = 2,9x + 1,8

R^2 = 0,862


Svar #2
31. maj 2017 af kauoolo099 (Slettet)

Hvordan har du gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2017 af Therk

OLS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2017 af SuneChr

# 1 ér den bedste rette linje gennem de fire punkter, men den er ikke fremragende.
Det ses også af, at r2 = 0,862 \ll 0,99


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2017 af JulieW99

#2,

Du kan bruge et simpelt matematikprogram som WordMat til at foretage regression, endda også Excel (husker ikke hvordan man gør det der).

Jo tættere R2 er, des bedre er det. I gymnasiet forkaster man den hvis den er under 0,95, men i dit tilfælde som #4 antyder, vil jeg gå ud fra det er 0,99.

Er din R2=1 er den perfekt. Kig dog altid på den graf der er tegnet mellem punkterne, så du kan se om det stemmer overens med måden de ligger på! I hvert fald hvis du arbejder med noget der kan være polynomier.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2017 af hejsejee1 (Slettet)

http://freetext.org/Introduction_to_Linear_Algebra/Basic_Applications_Linear_Algebra/Best_Fit/


Skriv et svar til: Lineær algebra - bedste rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.