Matematik

Procenter

16. august 2017 af mikkel800 - Niveau: 10. klasse
Danmarks befolkning er på 5.457.415 personer. Heraf udgør kvinderne (0 - 125 år) 50,473 %. 14,573 % af kvinderne er i alderen 18 til 30 år.
10,240 % af disse kvinder bor i København og er enlige.
Hvor mange enlige kvinder mellem 18 og 30 år bor i København?
? Hvor stor en procentdel udgør disse kvinder af hele Danmarks befolkning? – hvor mange promille?
? Hvor stor en procentdel udgør disse kvinder af samtlige personer af hunkøn i Danmark?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2017 af SuneChr

1)  Hvor mange kvinder (0 - 125 år) ?                                            50,473% af ...
2)  Hvor mange kvinder (18 - 30 år) ?                                           14,573% af ...
3)  Hvor mange enlige kvinder bosat i København?                       10,24% af ... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det nemmeste, du kan gøre, er at regne procenterne om til decimalbrøk og derefter gange dem sammen:

50,473% = 0,50473, ...

Vi kalder disse decimalbrøker a,b,c. a = 0,50473, ...

Antallet af personer er P = 5.457.415. Antallet K af kvinder er K = a*P.

Antallet U af ugen kvinder er U= b*K.

Antallet E af enlige unge kvinder i København er E = c*U.

Så kan du indsætte udtrykket for K i udtrykket for U og det nye udtryk for U i udtrykket for E. Dermed kan du regne det frste tal ud.

For at finde procentdelen af hele befolkningen, skal du dividere dette antal med P og gange med 100. Gør det med bogstaver, så kan du se en nem vej videre.

Så kan du sikkert finde den rigtige løsning på sidste spørgsmål.


Skriv et svar til: Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.