Matematik

hældning i diagram? og illustration af graf

12. oktober 2023 af Morerbedst - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med at løse denne opgave?


I nedenstående figur ses omkostningsfunktionen: TC=0.01Q^3-0.75Q^2+30Q+300
Illustrer hældningen på TC-kurven (dTC/dQ) i et passende diagram
Illustrer ligeledes grafen TC/Q 
 

Grafen er vedhæftet

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2023 af SuneChr

Lad TC hedde y og Q hedde x.
Indtegn graferne med forskrifterne
     y = 1/100x3 - 3/4x2 + 30x + 300
og
     y' = 3/100x2 - 3/2x + 30
evt. i samme system.
TC/Q er vel ikke kvotientfunktionen, men TC som funktion af Q, altså den førstnævnte. 
 


Skriv et svar til: hældning i diagram? og illustration af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.