Fysik

En fysik-opgave

07. april 2011 af Silahm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens =)

Håber der er nogen, som kan løse dette:

Tabellen viser sammenhørende værdier t og astronautens lodrette hastighed v under hoppet. Til t=0 sekund slipper astronautens fødder måneoverfladen. Astronauten hoppede med strakt krop.

t/s         0,26 0,40  0,51 0,73  0,86  0,98  1,14

v/(m/s) 0,72 0,50 0,26 -0,15 -0,30 -0,47 -0,67

- Bestem ud fra tabellens data, til hvilket tidspunkt astronauten befandt sig øverst i hoppet. Hvor højt hoppede astronauten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af peter lind

Gå ud fra at der er en lineær sammenhæng mellem tid og hastighed. Lav regressionsanalyse på de data. Du vil nu have hastighed som funktion af tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2011 af Jmjohansen (Slettet)

Først beregner du tyngde accelerationen ud fra dine datapunkter.

Så regner du tilbage og finder hastigheden hvorved astronauten sætter af. Derfra kan du beregne til hvilken tid hans vertikale hastighed er 0 (højeste punkt) og derfra kan du beregne den tilbagelagte distance.


Svar #3
07. april 2011 af Silahm (Slettet)

Det forstår jeg ikke.

Vil I ikke være søde at vise mellemregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2011 af peter lind

Som nævnt skal du bruge et CAS værktøj til at lave lineær regression på de data. Det giver ingen mellemregninger, så hvad er problemet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du indtaster data på lommeregnerens "stats-list"-funktion, hvor tiden er x og hastigheden er y. Derefter laver du lineær regression, hvilket giver:

v(t) = -1,61*t + 1,1

Du kan nu løse ligningen v(t) = 0 og finde frem til tidspunktet for den maksimale højde, da astronautens hastighed i toppunktet må være nul. Højden af hoppet kan beregnes ved

s = -(1/2)*g*t^2+v0*t

Her er v0 = 1,1 m/s fra din forskrift for v(t).


Svar #6
07. april 2011 af Silahm (Slettet)

Tak for hjælpen..

#5 Men hvorfor skriver du minus foran (1/2) og er t=0,68323???

Giver svaret til den sidste s(t)=3,04358?


Svar #7
07. april 2011 af Silahm (Slettet)

Er der andre, som ved det???


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Tiden t = 0,683 s lyder fornuftig, men din værdi af s(t) er forkert.

Du skriver minus, fordi tyngdeaccelerationen er negativ i forhold til bevægelsesretningen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2014 af kuurn (Slettet)

hvordan beregner i t? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2014 af peter lind

se #5


Skriv et svar til: En fysik-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.