Matematik

f_a(x,y,z)

07. april 2011 af magnuspersson (Slettet)

fa(x,y,z)=xa+3y√(x)√(z)
Bestem a, så funktionen er homogen.

Hvad betyder fa? Jeg ved, at f'a betyder, at funktionen f er differentieret mht. a, men hvad betyder det når der ikke er noget mærke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det markerer vel blot, at a er en parameter, der adskiller de forskellige f-funktioner fra hinanden.


Svar #2
07. april 2011 af magnuspersson (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvornår en funktion er homogen. Kan du hjælpe mig i gang?



Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

At en funktion f(x) er homogen af grad k, betyder, at

f(b·x) = bk·f(x)

For at den givne funktion fa kan være homogen, skal de to led have samme polynomiale grad, dvs der skal gælde

a = 1 + (1/2) + (1/2) = 2


Skriv et svar til: f_a(x,y,z)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.