Matematik

TI - Nspire Cas - andengraspolynominer

09. april 2011 af ohio12 (Slettet)

 Hej, jeg har et lille problem med at indtegne et andengradspolynomn med kun nogle punkter oplyst. 

opgaven lyder således:

Grafen for andengradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c går gennem punkterne P(-3,16), Q(1,-2) og R(6,43).

a)         Bestem tallene a, b og c.

Jeg har også lidt problemer med denne:

Grafen for andengradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + 1 har toppunkt T(2,-2).
a) Bestem tallene a og b.
 

Håber nogle kan hjælpe hurtigst muligt.

Hilsen AK

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af peter lind

a)  f(-3) = 16, f(1) = -2  og f(6) = 43. Ved indsættelse får du 3 ligninger i a, b og c som du må løse

b) f(2) = -2, f'(2) = 0, hvilket giver t ligninger med de 2 ubekendte a og b


Skriv et svar til: TI - Nspire Cas - andengraspolynominer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.